Huiskes Prefab – Tubbergen

header afbeelding

Huiskes Prefab levert prefab daken door heel Nederland. Het bedrijf was al in het bezit van twee Hundegger Speedcut machines en schafte in maart 2021 een Hundegger Turbo-Drive aan. De Houtkrant ging bij directeur Dennis Huiskes op bezoek om de meerwaarde van de TurboDrive met eigen ogen te aanschouwen.

Aanvulling in de werkplaats

“We konden het zaagwerk niet meer voorblijven, dus we wilden de beslissing niet langer voor ons uitschuiven. Met deze Turbo-Drive en twee SpeedCuts, ook van Hundegger, loopt het soepeltjes en is er geen stress meer bij het zaagwerk”, zegt directeur Dennis Huiskes. 

“We hadden al twee Hundegger SpeedCuts, maar desondanks liep de productie vast bij het zaagwerk. De SpeedCuts deden het goed, maar we wilden ook niet alleen afhankelijk zijn van deze twee machines. De keuze voor een nieuwe Hundegger was snel gemaakt. Het is in onze beleving de beste in zijn soort. De service vanuit Hundegger en de Nederlandse dealer Tijhuis is altijd goed, dus daarover waren geen twijfels. De Turbo-Drive heeft net iets meer mogelijkheden dan de SpeedCut, dus vandaar de keuze voor dit type.”

Aanschaf en aftersales

Uiteindelijk werd in overleg met Tijhuis de machine ‘op maat’ uitgedacht. Voor installatie moest de fabriekshal worden uitgebreid.  “Onze eigen mensen hebben de eerste opbouw voor hun rekening genomen. Daarna hebben de mensen van Hundegger en van Tijhuis de uitleg van de besturing voor hun rekening genomen. Al met al omvatte dat zo’n beetje twee dagen.  We hebben nu vier mensen in de productie die met deze nieuwe Turbo-Drive kunnen werken”, vertelt Huiskes, die  ook over de after sales tevreden is. “In het begin heb je wel eens een storing, maar vaak zijn die met één telefoontje wel verholpen. En lukt dat niet, dan was er altijd wel een monteur van Tijhuis of Hundegger die het probleem snel kan verhelpen.”

Terugkijkend is Huiskes blij dat hij destijds de knoop doorhakte om deze Turbo-Drive aan te schaffen. De wachttijd voor deze machine was toen 9 maanden. Ik heb begrepen dat de wachttijd nu al is opgelopen naar anderhalf jaar. En dat terwijl de markt voor prefab daken alleen maar doorgroeit en de wachttijden voor de machines misschien nog verder oplopen”, zegt de directeur die er direct aan toevoegt dat hij nu weer te maken heeft met andere ‘uitdagingen’. “De markt is goed aan de aanbodkant, maar grillig aan de kant van de toelevering. Vorig jaar was het hout heel duur. Toen zakten de prijzen weer terug en in februari. Toen de oorlog in Oekraïne begon, liepen de prijzen weer op. Op dit moment zijn ze weer iets aan het dalen. Daarnaast is de beschikbaarheid van hout niet altijd even stabiel. Maar één onzekerheid hebben we weggenomen. Met deze drie Hundeggers hebben we het productieproces goed onder controle.”